ETF

Recordinstroom Europese ETF-markt in 2017

De Europese ETF-markt maakt zich op voor een recordinstroom dit jaar. Ruim een maand geleden kwam het ‘European ETF Market Review’-rapport van Reuters uit.

Reuters rapporteert dat het beheerd vermogen in de Europese ETF-industrie over de eerste helft van 2017 flink groeit. Met een toename van € 63 miljard komt het beheerd vermogen van ETF’s in Europa uit op circa € 577 miljard. Hiervan is het grootste gedeelte te danken aan een instroom van maar liefst € 50 miljard aan nieuw vermogen. De andere € 13 miljard is een resultaat van de koerswinst tijdens deze periode.

In aandelenfondsen (€ 403,9 miljard) zit het het merendeel van de assets, aldus Reuters’ hoofd EMEA-research.

De aandelen ETF’s worden gevolgd door obligatie ETF’s (€ 145,2 miljard), grondstoffen ETF’s (€ 17,1 miljard), ‘andere’ asset classes (€ 7,3 miljard), geldmarkfondsen (€ 3,5 miljard), gemengde activa (€ 0,6 miljard) en alternatieve icbe-producten (€ 0,3 miljard).

Een almaar groeiende netto instroom naar ETF’s is niet zo gek. Steeds meer beleggers zien in dat je met actief beheer dief bent van je eigen portemonnee. Hoge beheerkosten zijn op lange termijn erg schadelijk voor uw rendement. Bereken het verschil in kosten als u kiest voor indexbeleggen bij BeSmart.


< Terug naar artikel overzicht