Pensioenrekening

Geld opzij zetten voor later? Bouw fiscaal vriendelijk vermogen op bij BeSmart voor een aanvullend pensioeninkomen.

download e-book meer weten

Interessant voor mij?

Bent u nog in het bezit van een (woeker)polis, andere bankspaarrekening of wilt u juist starten met fiscaal vriendelijk aanvullend pensioen opbouwen? Dan is de pensioenrekening van BeSmart interessant voor u!

De meeste banken en verzekeraars bieden u producten aan op basis van de huidige rentestanden, die vandaag de dag historisch laag staan. Bij BeSmart kunt u met uw pensioenkapitaal beleggen met kans op een hogere eindwaarde.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, dat geldt voor alle vormen van beleggen waaronder dus ook beleggen via een pensioenrekening. Voor mensen die geen beleggingsrisico’s willen nemen of voor mensen die financieel afhankelijk zijn van het pensioen is de pensioenrekening van BeSmart dan ook niet geschikt.

>> Lees hier meer over de risico’s van beleggen

**De fiscale behandeling van de pensioenrekening hangt af van uw individuele omstandigheden en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig kan zijn. Lees meer over de regels op onze FAQ pagina.

Voordelen

  • Beleggen via bewezen methodes*
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Transparant
  • Fiscaal voordeel**


Nadelen

  • Geblokkeerde rekening**
  • Mag alleen jaarruimte storten**
  • Op einddatum met kapitaal inkomen aankopen**

Hoe werkt het?

1. Open een pensioenrekening

Een pensioenrekening openen is heel eenvoudig. Hiervoor werken wij samen met de broker Fondsenplatform. Na het openen van de rekening zal BeSmart voor u optreden als vermogensbeheerder. Het gehele openingsproces zullen wij van A t/m Z begeleiden.

2. Stort het vermogen

Stort het beschikbare vermogen (eenmalig per jaar of maandelijks) op uw nieuwe pensioenrekening of hevel de waarde van uw bestaande polis ‘fiscaal geruisloos’ over. Afhankelijk van uw situatie gelden er wel spelregels voor het bedrag dat u kunt storten of overhevelen, ook kunt u eventueel profiteren van fiscale voordelen. Lees meer.

3. Monitoren

BeSmart monitort uw portefeuille en we houden in de gaten welke verdeling over de beleggingscategorieën het meest optimaal is om uw doel te realiseren. Daarnaast informeren wij u periodiek over de ontwikkelingen van de effectenportefeuille en onze beleggingsbeslissingen.

4. Eindkapitaal

De pensioenrekening is een geblokkeerde rekening. Uw vermogen staat vast tot aan uw pensioenleeftijd (of uiterlijk tot 5 jaar na het bereiken van uw AOW-leeftijd). Wel kunt u altijd ‘fiscaal geruisloos’ overstappen naar een andere bankspaarrekening of pensioenrekening. Met het opgebouwde eindkapitaal koopt u een uitkerende lijfrente aan.

Fiscaal voordeel

Van het vermogen dat u stort op uw pensioenrekening krijgt u een deel weer terug via de belastingdienst. Ook hoeft u hierover geen box-3 belasting te betalen. De fiscale behandeling van de pensioenrekening hangt af van uw individuele omstandigheden en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig kan zijn. Twijfelt u of heeft u hier vragen over, neemt u dan contact op met een fiscalist en/of pensioenadviseur. BeSmart is zelf geen fiscalist of pensioenadviseur, maar wij kunnen u wel in contact brengen met zo’n adviseur.

In het algemeen gelden de volgende regels:

• De rekening is geblokkeerd;
• U kunt alleen uw jaarruimte storten;
• U moet er op einddatum een inkomen van aankopen;
• Over dit inkomen betaalt u dan inkomstenbelasting.

Polissen overboeken

Een huidige (woeker)polis overboeken kan heel lucratief zijn, echter kunnen niet alle polissen worden overgeboekt.

WEL

•    Polis voor uw aanvullend pensioen (lijfrentepolis)
•    Polis waarmee u vrij vermogen opbouwt (kapitaalverzekering)


NIET

•    Polissen voor collectief pensioen
•    Reeds uitkerende polissen
•    Polissen met aandelenlease.

GEVOLGEN

Het overboeken van uw polis kan fiscale- en financiële gevolgen hebben. Twijfelt u of uw polis kan worden overgeboekt of wilt u weten wat de financiële consequenties zijn neemt u dan contact op met een fiscalist en/of pensioenadviseur.

BeSmart is zelf geen fiscalist of pensioenadviseur, maar wij kunnen u wel in contact brengen met zo’n adviseur.

Tarieven

Vergoeding

Voor het beheren van uw vermogen rekenen we de volgende all-in vergoeding (incl. bewaarloon en transacties) ;

Tot € 500.000,-          0,225% per kwartaal

De beheervergoeding wordt per kwartaal vooraf berekend en is incl. 21% BTW.

Kosten ETF’s

Omdat u via BeSmart belegt in kostenefficiënte Fondsen en ETF’s zijn de externe fondskosten laag. Gemiddeld zijn de kosten binnen de fondsen en ETF’s in de effectenportefeuilles 0,30% – 0,40% op jaarbasis.

Meer weten over de pensioenrekening?

Door het invullen van het formulier ontvangt u ons e-book over de Pensioen & Lijfrente rekening van BeSmart Vermogensbeheer.


Download e-book