Finance Apps on Apple iPhone 4 Screen

Europa klaar voor ETF-revolutie

“Get Ready, Europe: BlackRock Sees Trillions Headed for Your ETFs”, kopt Bloomberg midden oktober. Stephen Cohen, ETF-specialist bij BlackRock wijdt in een interview uit over zijn verwachtingen voor de komende 5 jaar.

“De instroom in Europese ETF’s zullen een flinke groei doormaken, zodra de nieuwe wet en regelgeving MiFID II volgend jaar in werking treedt.”, vertelt BlackRock’s Stephen Cohen tijdens een interview op Bloomberg Television. Cohen, directeur ETF’s EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) haalt het Bloomberg’s Intelligence-onderzoek aan dat aantoonde dat de instroom in ETF’s in Europa de komende vijf jaar meer dan zou verdubbelen naar 2 miljard dollar.

Al is deze groei niet alleen te wijten aan MiFID II. Een andere belangrijke reden is dat de belangstelling in ETF’s de afgelopen jaren flink is toegenomen, door de algehele groeiende

fixatie op transparantie en kosten. ETF’s zijn zeer transparant omdat je iedere dag exact weet waarin wordt belegd en ze rekenen vaak maar een fractie van de vergoeding die door de actieve beleggingsfondsen wordt gevraagd. Dat heeft bijgedragen aan een groei van ETF’s van meer dan $3000 miljard in de VS, echter in Europa is de acceptatie en distributie van ETF’s nog maar net begonnen en staan we aan de vooravond van een snelle groei.

Maar hoewel Europese ETF’s volgend jaar nóg interessanter worden, zal het effect niet direct merkbaar zijn, voorspelt Cohen. “Het kost tijd voor banken en vermogensbeheerders om de businessmodellen aan te passen. Daarna beginnen we de versnelling van de ETF-adoptie te zien. Na 2 tot 3 jaar zal er echt een flinke groei te zien zijn.’


< Terug naar artikel overzicht