ETF

In 2019 meer vermogen in ETF’s dan in actieve fondsen.

2018 wordt ook weer een recordjaar wat betreft instroom in ETF’s, voorspelt Matt Hougan, CEO van Inside ETF’s, een organisator van ’s werelds grootste ETF-conferenties en webinars. Het wordt ook het laatste jaar waarin actieve beleggingsfondsen een groter kapitaal vertegenwoordigen. De jarenlange uitstroom uit actieve fondsen kost de industrie in 2019 haar koppositie, verwacht ook Bloomberg.

“We zijn in een generatie-omschakeling van dure naar goedkope beleggingsproducten. Mensen eisen producten met lage kosten, en ETF’s zijn efficiëntere producten dan beleggingsfondsen. En er is ook de verschuiving van actief naar passief. Mensen gaan van actief naar passief vanwege zowel kosten als ontevredenheid over de behaalde resultaten.”, aldus Matt Hougan.

Actieve fondsen zullen in 2019 naar de tweede plaats worden gedegradeerd als geld in het huidige tempo blijft wegvloeien naar goedkope indexfondsen en de markt niet crasht. En dat zorgt in 2018 voor wéér een recordinstroom in ETF’s, denkt Hougan. Mocht zijn voorspelling niet uitkomen, dan is het slechts een kwestie van tijd. De tijd van actief beheerde fondsen is aan zijn einde.

Sluit u zich dit jaar nog aan bij de early majority?

Meer weten over BeSmart of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs op telefoonnummer
020 760 82 32 of vraag informatie aan.


< Terug naar artikel overzicht