ETF

Kempen stopt met indexfondsen

Kempen Capital Management, een grote Nederlandse vermogensbeheerder, stopt met het aanbieden van indexfondsen. Het betreft de indexfondsen (Lux) Global Property Fundamental Index Fund, (Lux) Global Sovereign Fundamental Index Fund, Global Property Fundamental Index Fund en het Global Property Fundamental Index Fund NV. De afwikkeling zal plaatsvinden in het laatste kwartaal van 2018 en het eerste kwartaal van 2019. Klanten zullen worden begeleid naar een passend alternatief.

Een van de redenen zou zijn dat de verwachte hoeveelheid vermogen in de fondsen verder zouden dalen doordat institutionele beleggers tientallen miljoenen weghaalden uit het staatsobligatiefonds.

 

Het zou daardoor onmogelijk zijn om nog een aantrekkelijke vergoeding te rekenen voor het fonds. De markt van ETF’s en indexfondsen is al jaren in de ban van steeds lager wordende vergoedingen en alleen partijen met een serieus marktaandeel lijken de strijd te winnen.

Lars Dijkstra, Chief Investment Officer van Kempen legt uit in het persbericht: ‘Door de focus te behouden, kunnen we klanten meerwaarde bieden op het gebied van actief beleggen, daar ligt onze kracht.”


< Terug naar artikel overzicht