logo bs

Beursvoorspellingen 2019

Mijn beursvoorspellingen van 2019; ik verwacht dat de geopolitieke spanningen worden opgelost en dat de AEX-index zal stijgen tot….

Nee sorry, van mij hoort u geen voorspellingen, want deze zijn zinloos. Dat wordt toch ieder jaar wel weer bewezen als in de media wordt teruggekeken op de voorspellingen van een jaar eerder. Bij deze nieuwsberichten zou net als bij een financiële reclame-uitingen een waarschuwing moeten staan: Pas op! Beursvoorspellingen kunnen uw financiële gezondheid schaden! Zeker als u op basis van deze voorspellingen actie onderneemt.

Een greep uit de nieuwsberichten (het bewijs) van afgelopen december:

“Beursgorilla Jacko delft onderspit tegen AEX”

Belegger die analist volgde verloor geld.”

De strekking van beide verhalen; Het selecteren van individuele aandelen (voorspellen van de pareltjes van de beurs voor komend jaar) is een niet werkende beleggingsstrategie. Zowel de aap als de analist presteerden aanzienlijk slechter dan het marktgemiddelde.

Nu begrijp ik dat u van dit artikel wellicht teleurgesteld wordt, want u dacht hier beursvoorspellingen aan te treffen. Hieronder dan toch een eenvoudig en eerlijk advies:

Stap in de markt wanneer u 100% overtuigd bent om voor een lange tijd te gaan beleggen. Koop een breed gespreide portefeuille bestaande uit ETF’s of indexfondsen en stem de verdeling af op een vooraf opgesteld beleggingsplan (horizon, doelbedrag, risicohouding etc.). Reageer in de tussentijd niet op financieel nieuws, politieke ontwikkelingen of tussentijdse dalingen (tenzij u wellicht periodiek wilt inleggen) en laat de tijd in uw voordeel werken. Herbalanceer uw portefeuille indien de verhoudingen scheef groeien of op vaste momenten per jaar.

Meer weten over BeSmart Vermogensbeheer? Neem contact met ons op via telefoonnummer 020-760 8232

 


< Terug naar artikel overzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon