marvin_200px-v3

Een extra spaarpotje: iets voor u?

Iedere Nederlander die woont of werkt in Nederland heeft, wanneer de AOW-leeftijd is bereikt, recht op het basispensioen van de overheid; de AOW. Deze uitkering is echter veelal ontoereikend om goed van rond te komen. Geadviseerd wordt om vanaf pensioengerechtigde leeftijd naar een inkomen te streven dat minimaal 70% is van het laatstverdiende loon.

Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft berekend dat in 2019 936.000 werknemers geen pensioen opbouwen via hun werkgever. Dit houdt in dat ruim 13 op de 100 werknemers hiermee te maken hebben.

Tevens blijkt uit cijfers dat van alle ZZP’ers bijna de helft (!) geen pensioen opbouwt!

Het is verstandig om een oudedagsvoorziening op te bouwen. Het zorgt voor financiële rust en bij een lange beleggershorizon is er voldoende tijd om een mooi kapitaal op te bouwen naast de AOW en eventueel andere vermogens. De fiscus is gebaat bij betere pensioenen en biedt daarom fiscaal aantrekkelijke voorwaarden aan.

Het kost niet veel tijd om je financiële toekomst te verbeteren. In een paar eenvoudige stappen kun je dit al realiseren.

Kom dus in actie en neem contact op met BeSmart op 020 – 760 82 32 of klik op www.besmartib.nl/spaarpotje-voor-later.

We helpen je graag bij de mogelijkheden.

E-Book vermogensopbouw


< Terug naar artikel overzicht