Foto Ronald

Eerder stoppen met werken

De levensverwachting is in de loop der eeuwen fors opgelopen. In de Middeleeuwen werden we gemiddeld 30 tot 35 jaar en zo’n honderd jaar geleden ongeveer 62 jaar. Dit gemiddelde is anno nu opgelopen tot ruim 82 jaar. De verwachting is zelfs dat in 2040 de gemiddelde levensverwachting 86 jaar zal zijn en dat 20% van de Nederlanders die geboren worden in dat jaar de 95 jaar aan gaan tikken.

Als we met z’n allen langer in leven blijven, is nadenken over het latere leven belangrijk. Naast de wens om in goede gezondheid ouder te worden spelen de financiën uiteraard ook een rol. Voor de één misschien een wat belangrijkere rol dan voor de ander, maar het leven is toch een stuk aangenamer wanneer je over voldoende financiële middelen beschikt.
Vele Nederlanders hebben de wens om het liefst met pensioen te gaan voor we 67 jaar zijn en dus voor het moment dat onze AOW ingaat. De verwachting is trouwens dat deze AOW leeftijd de komende jaren verder verhoogd zal worden.

 

De keuze maken tussen doorwerken tot de pensioenleeftijd of eerder stoppen met werken hangt af van een aantal aspecten. Maak daarom inzichtelijk wat voor jou mogelijk is. Kijk daarbij naar wanneer je zou willen stoppen werken, wat je nodig hebt om tijdens deze periode van te kunnen leven en wanneer je AOW en/of opgebouwd pensioen zal ontvangen.

Kijk op www.besmartib.nl/spaarpotje-voor-later en zie dat bij een inleg van € 10 per dag, met doelrisicoprofiel ‘Zeer Offensief’ en een looptijd van 40 jaar je ruim € 1 miljoen euro opbouwt.

Wacht niet langer en kom nu in actie bij BeSmart om je pensioen op te starten of te verbeteren. Neem daarom contact op met BeSmart via 020 – 760 8232 of via www.besmartib.nl/spaarpotje-voor-later . Wij zijn je graag van dienst.


< Terug naar artikel overzicht