Foto Ronald

Nederlanders en hun pensioen

Hoewel 70% van de Nederlanders zegt zich financieel geen zorgen te maken vanaf de pensioengerechtigde leeftijd, blijkt dat maar liefst ruim 30% een pensioentekort heeft. Er is sprake van een pensioentekort wanneer het pensioen minder is dan 70% van het laatstverdiende loon. Vooral werknemers die geen of weinig pensioen opbouwen via hun werkgever en ZZP’ers hebben te kampen met dit pensioengat.

ZZP’ers hebben de verantwoordelijkheid om zelf het eigen pensioen op te bouwen. Echter, 40% van alle ZZP’ers hebben hiervoor nog geen actie ondernomen. Voor werknemers en ZZP’ers die geen of te weinig pensioen hebben opgebouwd en willen starten met de pensioenopbouw (via BeSmart), is er hulp van de Belastingdienst. Deze hulp krijg je omdat de overheid blij is met burgers die hun pensioen willen verbeteren.

 

De jaarlijkse ruimte (de zogenaamde jaarruimte) kun je hiervoor gebruiken. Dit bedrag kan je jaarlijks berekenen (er zit dus een maximum aan) en mag worden afgetrokken van de belasting. Over dit jaarlijks in te leggen bedrag kun je pas vanaf je pensioen beschikken en bijvoorbeeld gefaseerd uit laten keren. Deze uitkering die je na je pensioen ontvangt wordt vervolgens wel belast, maar een stuk minder. Dit komt omdat je geen AOW-premie meer hoeft te betalen.

Kortom, kom nu in actie bij BeSmart om je pensioen op te starten of te verbeteren. Neem daarom contact op met BeSmart via 020 – 760 8232 of via www.besmartib.nl/spaarpotje-voor-later.

Wij zijn je graag van dienst.


< Terug naar artikel overzicht