eric_200px-v3

Wijziging pijler 3 in de pensioenwet

Per 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan. Naast AOW (pijler 1) en pensioenopbouw via de werkgever (pijler 2) is er ook de mogelijkheid om zelf pensioen op te bouwen (pijler 3). Beleggen via de derde pijler is interessant! Van je ingelegde bedrag krijg je namelijk een deel terug van de belastingdienst.

Wat zijn de wijzigingen in deze derde pijler (bron: KPMG):

* De maximale premie gaat van 13,3% van het pensioengevend inkomen (dit is je bruto inkomen minus de AOW-franchise) naar 30%.

* De AOW-franchise waarover geen pensioen kan worden opgebouwd, stijgt van bijna € 13.000 naar bijna € 15.000.

* De maximale jaarruimte (het bedrag dat je jaarlijks kan sparen voor je pensioen) wordt ook fors verruimd van zo’n € 13.500 naar ruim € 30.000.

 

* De mogelijkheid om onbenutte jaarruimte uit eerdere jaren in te halen, wordt fors verruimd van € 7.500 naar € 38.000 gemiste ruimte uit eerdere jaren. Pensioenspaarders mogen hierbij straks bovendien tot tien jaar terugkijken, in plaats van zeven jaar.

Hou er wel rekening mee dat het bedrag dat je in deze derde pijler opbouwt, wordt gestald op een geblokkeerde rekening. Het opgebouwde bedrag is pas op te nemen vanaf je pensioengerechtigde leeftijd.

Kortom, het loont om in actie te komen. Het is met een paar klikken geregeld. Neem daarom gerust contact met ons op!

Wij zijn bereikbaar op 020 – 760 82 32 of kijk op www.besmartib.nl/spaarpotje-voor-later.

E-Book vermogensopbouw


< Terug naar artikel overzicht