eric_200px-v3

Beleggen bij BeSmart

Het aantal beleggende Nederlanders steeg in de afgelopen jaren tot bijna een kwart van alle Nederlandse huishoudens. Deze groep heeft hierbij aangegeven vooral meer rendement te willen behalen uit de liquiditeiten (spaargeld). Toch spaart bijna de helft van de Nederlandse huishoudens terwijl er wel voldoende financiële buffers zijn.

Door inflatie en de lage rentes is spaargeld minder waard geworden en maakt het beleggen aantrekkelijker. Uit een onderzoek van AFM (Autoriteit Financiële Markten) is gebleken dat beleggen in een wereldwijd gespreide portefeuille versus een spaarrekening, beleggen in ruim driekwart van alle simulaties meer rendement biedt dan sparen.

Wel of niet starten met beleggen is uiteraard altijd een persoonlijke beslissing.

Belangrijk is dat er voldoende buffer wordt aangehouden. Wanneer er voldoende buffer is, voldoende tijd is om te beleggen (liefst een beleggershorizon vanaf 10 jaar) en je accepteert de fluctuaties (de mate van fluctuaties zijn afhankelijk van het risicoprofiel) in je beleggingen, dan kun je een effectenportefeuille opbouwen.

Je kunt beleggen in box 3 (vermogensopbouw), maar ook je pensioenpotje (fiscaal vriendelijk beleggen) in box 1 opbouwen.

Conclusie
Maak vooral een eigen afweging om wel of niet te gaan beleggen.

Wil je beleggen of is er behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met BeSmart. Dit kan via www.besmartib.nl/spaarpotje-voor-later/ of op 020 – 760 8232 (of klik op onderstaande e-books vermogensopbouw of duurzaam beleggen in ETF’S).

E-Book Vermogensopbouw

E-Book Duurzaam

Open een rekening


< Terug naar artikel overzicht