marvin_200px-v3

Voor wie? Ben je student?

Op naar financiële vrijheid!

Het duurt nog lang tot je de pensioengerechtigde leeftijd zal bereiken. Als je bijvoorbeeld nu twintig jaar bent is je verwachte AOW-leeftijd 70 jaar. Dan duurt het dus nog maar liefst 50 jaar voordat je met pensioen zou kunnen. En dat is nog maar een prognose.

Als je slim bent (en dat ben je 😊) kom je toch zo snel mogelijk in actie voor je financiële vrijheid. Hoe langer je beleggershorizon is, des te meer rendement je kan behalen!

Na je opleiding liggen er natuurlijk allerlei (financiële) uitdagingen op je te wachten. Een goede baan vinden, het eventueel kopen van een woning en mogelijk een gezin stichten zijn hier enkele voorbeelden van. Dit snappen we natuurlijk. Toch zien we geleidelijk de ontwikkeling dat ieder individu steeds meer zijn of haar eigen financiële toekomst moet invullen. Daarom zullen we je even kort bijpraten over dit onderwerp.

AOW (Algemene OuderdomsWet)

Iedere Nederlander die in Nederland woont en/of werkt bouwt in principe AOW op. Deze AOW wordt opgebouwd in de 50 jaar voordat de AOW-uitkering ingaat. Voor ieder jaar dat je mist, wordt de AOW gekort met 2%. De AOW-leeftijd is momenteel 67 jaar en loopt, aangezien de gemiddelde levensverwachting toeneemt, nog altijd op. De AOW wordt het basispensioen van de overheid genoemd (de eerste pijler). Dit is echter niet voldoende om van te leven.

 

Het zou kunnen zijn dat je pensioen op gaat bouwen via je toekomstig werkgever. Start je een eigen onderneming, dan zul je wel zelf in actie moeten komen om pensioen op te bouwen. Of om eerder te stoppen met werken wellicht.

Om je lekkere leefstijl tot op latere leeftijd voort te zetten, doe je er verstandig aan om daar zo snel mogelijk in te investeren. Financiële vrijheid willen we toch allemaal?

Klik hier om te zien wat het voor jou betekent als je de komende 40 jaar een spaarpotje voor later gaat opbouwen. Dit lijkt mij voldoende duidelijk om vandaag nog te beginnen en een rekening te openen.

Open een rekening

Kom voor de mogelijkheden in contact met BeSmart. Wij kunnen je verder helpen in je financiële onafhankelijkheid. We zijn bereikbaar op www.besmartib.nl of op 020 – 760 8232.

E-Book vermogensopbouw


< Terug naar artikel overzicht