eric_200px-v3

Kies je voor fiscaal voordeel of voor vrijheid?

Kies je bij pensioenopbouw voor belastingvoordeel of voor vrijheid?

Wanneer je ervoor kiest om fiscaal vriendelijk pensioen op te bouwen        (Box 1), dien je rekening te houden met de volgende aspecten:

1) Het opbouwen van je pensioen via een pensioenrekening bij BeSmart valt in box 1.

2) De betaalde premies die bestemd zijn voor de pensioenrekening zijn, mits binnen de grenzen van je jaar- en reserveringsruimte, vrijgesteld van belasting. Daarom ontvang je het jaar erop via je inkomstenbelasting een deel van dit bedrag weer terug van de belastingdienst.

3) Wanneer je de AOW-leeftijd hebt bereikt (kan eventueel ook eerder), ga je bij de periodieke uitkeringen pas belasting betalen over de ingelegde premies. De belastingdruk is op dat moment veel gunstiger.

4) Over je op te bouwen pensioenpot betaal je geen vermogensrendementsheffing.

5) Je fiscale voordeel is er alleen bij de opbouw voor je pensioen. Je kunt het daarom in principe niet opnemen voor je de AOW-leeftijd hebt bereikt (kan eventueel wel, dan levenslange uitkering).

6) Het staat op een geblokkeerde rekening.

Open een rekening

Wanneer je ervoor kiest om zonder fiscaal vriendelijk vermogen op te bouwen (Box 3), dien je rekening te houden met de volgende aspecten:

1) Het opbouwen van je vermogen bij BeSmart dat niet in box 1 valt, valt in principe in box 3.

Naast je effectenportefeuille valt ook spaargeld en eventueel een extra woning hier onder.

2) Je kunt altijd bij je geld. Terwijl  je bij het opbouwen van een pensioenpotje in box 1 het vermogen geblokkeerd is, kun je, wanneer je het opbouwt in box 3, altijd over je geld beschikken.

3) Je ontvangt geen belastingvoordeel en je betaalt vermogensrendementsheffing over dit deel van je vermogen. Dit is de prijs die je betaalt voor de vrijheid.

Kies je voor de vrijheid van box 3 of de fiscale voordelen van box 1? Neem contact op met BeSmart en bekijk samen met ons welke wijze het beste bij jou past om je (extra) pensioenpotje op te bouwen.

We zijn te bereiken via www.besmartib.nl of op 020 – 760 8232.

Open een rekening

E-Book vermogensopbouw


< Terug naar artikel overzicht