marvin_200px-v3

Beleggen voor iedereen!

Een kwart van de Nederlandse huishoudens belegt momenteel. Dat betekent dat er vijf miljoen huishoudens niet beleggen, terwijl 60% daarvan voldoende vermogen heeft om te beleggen. Dit is inclusief de benodigde buffer die je graag voorhanden hebt om financiële tegenvallers op te kunnen vangen.

Zeker wanneer je voor een langere periode je geld kunt missen en het is geld dat je ‘over’ hebt, dan is wel of niet beleggen een zeer interessante afweging.

De bij het proces horende schommelingen op de beurzen schrikken potentiële beleggers soms af. Vaak worden deze (negatieve) bewegingen ook nog eens breed uitgemeten in de media.

Toch blijkt dat op lange termijn de rendementen die je maakt op je investeringen vaak hoger zijn dan wanneer je het geld op een spaarrekening laat staan. Je hebt geld nodig en de tijd hebben en nemen om het rendement te maken.

Het geld kun je via box 3 beleggen. Hierbij kun je altijd aan je geld komen, maar mis je het fiscale voordeel dat je wel hebt wanneer je via box 1 belegt.

De fiscus is namelijk bereid mee te betalen aan je investering voor je oude dag. Het geld is geblokkeerd tot je je AOW-leeftijd hebt bereikt, maar je fiscale voordeel op zo’n pensioenrekening kan wel oplopen tot wel meer dan 50%!

Open een rekening

Het loont dus in vele gevallen om te beleggen. Laat je, voordat je begint,  altijd goed informeren of beleggen ook voor jou interessant is.

Neem contact op met BeSmart via www.besmartib.nl of bel op 020 – 760 82 32

E-Book Duurzaam

E-Book Vermogensopbouw


< Terug naar artikel overzicht