ABN Amro MeesPierson verlaagt ondergrens vermogensbeheer

ABN Amro MeesPierson verlaagt ondergrens vermogensbeheer

28 mei 2015

ABN Amro MeesPierson verlaagt haar ondergrens voor vermogensbeheer naar € 500.000,- in aansluiting op een positief proefproject. Hieruit kwam naar voren dat een jongere groep klanten op dezelfde wijze kijkt naar vermogensbeheer en vermogensopbouw als de bestaande klantengroep vanaf € 1.000.000,-. ABN AMRO geeft aan dat het hierbij gaat om medici, accountants en DGA’s.

Overige grootbanken hebben al een lagere ondergrens voor “private banking” klanten. Zo hanteert ING Vermogensbeheer een ondergrens € 500.000,-. Van Lanschot heeft een ondergrens van € 250.000,- en de Rabobank biedt eenzelfde dienstverlening aan vanaf  € 80.000,-.
ABN AMRO MeesPierson heeft als gevolg hiervan 100 banen gecreëerd om deze nieuwe groep cliënten te bedienen.

Topman Ter Avest van ABN Amro MeesPierson geeft verder aan dat er vorige maand is begonnen met het implementeren van  nieuwe technologische bedieningsconcepten voor haar cliënten.

In vergelijking met degelijke onafhankelijke vermogensbeheerders blijft de dienstverlening van ABN AMRO MeesPierson nog altijd duur. Zichtbare kosten liggen tussen de 1,21% en de 1,82%. Hier komen dan nog de onzichtbare kosten (binnen de mandaten van ABN AMRO) bovenop. Wij schatten deze kosten op gemiddeld 0,80% waardoor de totale kosten tussen de 2-2,5% oplopen.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon