Alex vermogensbeheer doorbreekt grens 1 miljard

Alex vermogensbeheer doorbreekt grens 1 miljard

21 december 2012

Op 19 december 2012 is Alex Vermogensbeheer erin geslaagd om de grens van 1 miljard euro aan vermogen in beheer te passeren. Sinds de start op 1 januari 2008 kiest Alex er voor om tijdelijk minder of zelfs even niet in aandelen te beleggen als de beurzen tegenzitten.

Guido van Aubel, directeur Alex Vermogensbank: ‘Het passeren van de grens van 1 miljard kwam voor ons eerder dan verwacht. Onze klanten waarderen onze dagelijkse evaluatie van de marktomstandigheden en de keuze om tijdelijk niet in aandelen te beleggen als het beurssentiment slecht is.

Groeiende instroom in een moeilijke markt

Terwijl als gevolg van de onzekere economische omstandigheden de populariteit van beleggen is teruggelopen, weet Alex Vermogensbeheer een groeiende instroom van vermogen en klanten te realiseren. In 2012 steeg het beheerd vermogen met Euro 300 miljoen, waarvan Euro 200 miljoen nieuwe instroom en Euro 100 miljoen door rendement. Een groot deel van de klanten van Alex Vermogensbeheer is afkomstig van Rabobank of ABN AMRO, gevolgd door ING, Van Lanschot en Robeco. Inmiddels maken meer dan 20.000 klanten gebruik van Alex Vermogensbeheer.

Over Alex Vermogensbeheer

Alex is vijf jaar geleden gestart met het aanbieden van online vermogensbeheer waarbij de portefeuille actief wordt beheerd. Hiermee had Alex een primeur en werd vermogensbeheer in één keer toegankelijk voor een breed publiek, onafhankelijk van het te beleggen bedrag. De vermogensbeheerder kent vijf profielen: defensief, behoedzaam, offensief, speculatief en zeer speculatief.

Online vermogensbeheer

Online vermogensbeheer, waarbij de klant niet of nauwelijks in contact staat met de vermogensbeheerder maar alles moet regelen via internet en ook op die manier zijn portefeuille kan volgen, wordt populairder.  Deze modelmatige aanpak waarbij je alles direct via je computer kunt volgen is efficiënt en kan dan ook al voor relatief lagere bedragen interessant zijn, voor zowel vermogensbeheerder als klant.

Bron: Persbericht Alex , 21 december 2012


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon