Alex vermogensbeheer doorbreekt grens 1,5 miljard.

Alex vermogensbeheer doorbreekt grens 1,5 miljard.

11 juni 2013

Alex Vermogensbeheer, onderdeel van BinckBank, heeft de grens van 1,5 miljard euro aan beheerd vermogen doorbroken. Dat werd maandag gemeld door het bedrijf.

Volgens Alex wordt meer spaargeld verschoven naar beleggingen vanwege de lage spaarrente. De groei over 2013 komt zowel uit de instroom van nieuw vermogen (470 miljoen euro) en door de behaalde rendementen voor klanten. Volgens de vermogensbeheerder droegen de goede prestaties op de beurzen voor 60 miljoen euro bij. Op dit moment zit het vermogen bij Alex Vermogensbeheer vrijwel volledig in aandelen.

Vergoeding

Tevens maakt Alex al eerder bekend per 1 juli 2013 de onkostenvergoeding van 0,9% naar 1% per jaar te veranderen. Het percentage is inclusief BTW.

De prijsstijging wordt ingegeven door een wijziging in de BTW. De kosten voor vermogensbeheer zijn nu inclusief 8,4% BTW. Dat gaat per 1 juli 2013 veranderen. Vanaf die datum worden de kosten voor vermogensbeheer volledig met BTW belast. Voor zowel de onkostenvergoeding als de prestatievergoeding geldt dan het reguliere BTW tarief van 21%. Alex berekend niet de gehele BTW aan de cliënten door.  Uiteraard is Alex niet de enige die hier mee te maken krijgt, ook andere vermogensbeheerders zullen dit nieuwe BTW tarief moeten gaan berekenen. Of de cliënten hier wel het volledig BTW bedrag doorberekend krijgen is bij veel partijen nog onduidelijk.

Meer weten over indexbeleggen? Vraag  hier ons kennisdocument over indexbeleggen aan.

 

Bron: Persbericht Alex , 10-06-2013


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon