Alex vermogensbeheer in zwaar weer

Alex vermogensbeheer in zwaar weer

20 oktober 2014

Een van de bekendere vermogensbeheerders van Nederland Alex vermogensbeheer (van de reclame; als het even tegenzit, beleggen we even niet in aandelen) heeft het zwaar dit jaar. Bij de presentaties van de cijfers over het derde kwartaal van Binckbank, moeder van Alex Vermogensbeheer, blijkt dat er 242 miljoen euro uitstroom is van het beheerde kapitaal. € 142 miljoen zou kunnen worden toegeschreven aan het negatieve rendement, € 100 miljoen aan onttrekkingen van klanten. Er resteert echter nog steeds 2,3 miljard beheerd vermogen voor de online vermogensbeheerder.

Time out

Alex profiteerde van het startmoment midden 2008 waarbij de aandelenbeurzen zich op een dieptepunt begaven. In verschillende reclames wordt tegenwoordig dan ook graag gewezen op het behaalde resultaat uit de achterliggende periode en op het feit dat er ook periodes niet in aandelen werd belegd (de time out). Dit jaar laat de timing Alex in de steek. Het derde kwartaal wordt afgesloten op 30 september en tot die datum hadden de meeste andere vermogensbeheerders nog een positief resultaat binnen de effectenportefeuille. Alex kampte echter op dat moment al met verliezen in de portefeuilles van gemiddeld 5,5% (-142 miljoen op ruim 2,5 miljard).
De dalingen van de afgelopen weken raken de meeste beleggers en waarschijnlijk Alex ook. Op hun website vermelden ze een aandelenweging van 36% binnen het defensieve profiel tot 76% binnen het meest offensieve profiel in september. Afwachten is dus of de time out zal werken het laatste kwartaal. De eerste tekenen zijn echter negatief. Wij ontvangen veel verzoeken van potentiele nieuwe relaties die op dit moment nog bij Alex beleggen of hun portefeuille al ten gelden hebben gemaakt. Zij zijn op zoek naar een andere vermogensbeheerder en zijn erg teleurgesteld over de gang van zaken bij Alex. De verliezen lijken groter dan het hierboven beschreven gemiddelde verlies.

Ervaringen Alex Vermogensbeheer

Op zoek naar meer ervaringen over Alex vermogensbeheer brengt mij bij internetfora zoals die van beleggen.com en IEX. De reacties zijn niet mals en de verliezen lijken inderdaad groter. Ook de VEB zou volgens mensen op het fora veel klachten krijgen en onderzoeken of men de krachten kan bundelen. Verder wordt er gewezen naar de reclame code commissie vanwege een in hun ogen misleidende reclame en naar het consumentenprogramma Radar. Wij zijn van mening dat, indien u klachten heeft, de gang naar de KIFID (het financiële klachteninstituut) of de rechter de beste optie is.

Klik hier voor meer informatie over BeSmart Vermogensbeheer

Bron: Persbericht Binck Bank, 20-10-2014


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon