Bank ten Cate & Cie neemt vermogensbeheer SNS Securities over

Bank ten Cate & Cie neemt vermogensbeheer SNS Securities over

24 januari 2013

Bank ten Cate & Cie neemt de vermogensbeheer afdeling van SNS Securities over. De afdeling Private Banking van SNS Securities biedt een dienstverlening aan op het gebied van vermogensbeheer, beleggingsadvies en execution-only aan voornamelijk vermogende cliënten, verenigingen en stichtingen. Bij deze afdeling zijn circa 25 mensen werkzaam. De overige activiteiten van SNS Securities maken geen onderdeel uit van de overname.

Het moederconcern SNS Reaal is in de problemen gekomen door de verliezen van dochter Property Finance . SNS Reaal zegt dat de overname niets te maken heeft met de strategische heroriëntatie waar het bedrijf mee bezig is. “Deze verkoop staat hier los van”, aldus een woordvoerder. Bank ten Cate verdubbelt in omvang door de overname, naar zo’n 2 miljard euro beheerd vermogen en ongeveer 60 medewerkers.

Over Bank ten Cate

Bank ten Cate is een onafhankelijke private bank met een geschiedenis die teruggaat tot 1881. Dat levert niet alleen een rijke financiële traditie op, maar ook waardevolle expertise. De bank doorstond alle financiële ups & downs dankzij een filosofie die tot op de dag van vandaag opgeld doet; alle activiteiten zijn gebaseerd op een wederzijdse vertrouwensrelatie. Terwijl menig financieel dienstverlener claimt dat de cliënt bij haar centraal staat, staat diezelfde cliënt bij Bank ten Cate voorop.

Over SNS Securities

SNS Securities is een effectenspecialist, internationaal actief op het gebied van effectenbemiddeling, kapitaalmarkttransacties en vermogensbeheer. Haar klantenkring bestaat uit vermogende cliënten, ondernemingen, institutionele beleggers en zelfstandige vermogensbeheerders. SNS Securities is de onafhankelijke effectendochter van SNS Bank, onderdeel van SNS REAAL.

Geinteresseerd in indexbeleggen? Vraag hier ons kennisdocument aan.

Bron: Persbericht SNS Securities, 21-01-2013


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon