Effectenhuis SNS Securities in de verkoop gezet

Effectenhuis SNS Securities in de verkoop gezet

11 november 2014

SNS Bank liet donderdag weten de ,,strategische opties” voor het onderdeel SNS Securities te onderzoeken, wat meestal inhoudt dat men het onderdeel van de hand wil doen. SNS Securities is in binnen- en buitenland actief in effectenbemiddeling, kapitaalmarkttransacties en vermogensbeheer. Het werkt voor onder meer institutionele beleggers, ondernemingen en zelfstandige vermogensbeheerders. Er werken circa 80 mensen.

Volgens een woordvoerder past SNS Securities in zijn huidige vorm niet meer in de op de consument gerichte strategie die de bank voor ogen heeft. ,,Wij willen ons als retailbank bezighouden met overzichtelijke en begrijpelijke producten: betalen, sparen en hypotheken. Geen poespas, zoals internationale activiteiten of private banking”, aldus de zegsman. Een andere reden voor verkoop is wellicht dat de salarissen van effectenhandelaren niet passen bij het beloningsbeleid van banken wat minister Dijsselbloem voor ogen heeft bij de Nederlandse banken. Veel handelaren verdienen per jaar meer dan het topmanagement van de genationaliseerde bank wat op circa. € 500.000,- ligt.

De waarde van het onderdeel SNS securities laat zich lastig raden, de waarde zit voornamelijk in de mensen die er werken. Vooral de obligatiedesk met handelaren wordt geroemd door de financiële markt. Als overnamekandidaten worden genoemd de Franse partijen zoals het handelshuis Chevreux/Kepler, BNP Paribas en Crédit Agricole. Als Nederlandse partijen worden NIBC genoemd of de combinatie Kempen & Co/ Van Lanschot Bankiers.

Het is overigens een slechte tijd om een effectenhuis in de verkoop te zetten. De margesstaan onder druk, vooral in de aandelenhandel. De commissies voor de handelaren met 40% gedaald. Alleen in de Londense City kan een handelaar nog een hoop geld verdienen.

Benieuwd wat BeSmart Vermogensbeheer voor u kan betekenen? Vraag hier informatie aan.

 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon