logo bs

Evi Van Lanschot gaat samenwerking aan om beleggers ASR Bank

16 januari 2020

Ongeveer 15.000 klanten van ASR Bank hebben afgelopen week te horen gekregen dat zij niet langer gebruik kunnen maken van de diensten van ASR Bank als het gaat om de beleggingen en het vermogensbeheer. Voor een overstap naar een andere vermogensbeheerder hebben ze 3 maanden de tijd aldus de bank in een persbericht. Een eventueel alternatief wordt geboden met Evi van Lanschot, waar ASR een samenwerking mee aan gaat. Beleggers kunnen hier kosteloos naar over stappen. Deze regeling is de laatste stap in het beëindigen van de bankactiviteiten van ASR Bank.

De totale omvang van de portefeuille aan beleggingsklanten is circa 370 miljoen assets under management (AuM). Hoeveel klanten uiteindelijk de overstap maken is onduidelijk, de klant is hierin uiteraard vrij. Voor Van Lanschot zal het prettig zijn het aantal beleggersrekening te zien groeien. Ondanks dat Evi al ongeveer 1,5 miljard aan AuM heeft is de online beleggingstak nog steeds verlieslatend aldus het FD. Afgelopen zomer is de focus bij Evi verandert van de kleine retail belegger naar de meer vermogenden.

Duurzaam vermogensbeheer bij BeSmart

Beleggers van ASR Bank zijn uiteraard ook welkom bij BeSmart. Eventuele kosten die gemaakt worden voor de overstap kunnen in overleg (gedeeltelijk) worden vergoedt. Wij bieden:

 -Duurzaam vermogensbeheer vanaf € 100.000,-
 -Pensioenrekening ( voor jaar- en reserveringsruimte);

>>Vraag hier meer informatie aan.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon