Financieel advies niet populair

Financieel advies niet populair

25 maart 2013

Goed financieel advies wordt door Europeanen nauwelijks gebruikt.  Uit een onderzoek van ING Investment Management blijkt dat  ongeveer acht op de tien Europeanen maakt geen gebruik van professioneel advies om inzicht in de eigen financiën te verkrijgen. 26% van de Europeanen beslist zelf alles omtrent hun financiën en het merendeel van de mensen (53%) raadpleegt familie alvorens beslissingen te nemen. Slechts ongeveer 7% geeft aan beslissingen te nemen ( tezamen) met een financieel adviseur. Het onderzoek is gebaseerd op interviews met 5.500 mensen uit 11 Europese landen.

Uit eerder onderzoek bleek dat nog geen 25% van alle Nederlanders over voldoende financiële kennis beschikt om de juiste beslissingen te nemen. Dat maakt deze conclusie ook een zorgelijk. Het gevaar bestaat dat mensen niet voldoende vermogen opbouwen voor hun oude dag, onderverzekerd zijn of onvoldoende inkomsten in de toekomst hebben om hun levensstijl te behouden.

Juist nu de financieel adviseur onder druk staat vanwege het provisieverbod moeten zij de consument overtuigen van de meerwaarde van een goed financieel advies. Hier liggen de kansen voor de sector aldus ING IM.

Bron: ING IM, 24-03-2013


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon