Overname Robeco door het Japanse Orix

Overname Robeco door het Japanse Orix

19 februari 2013

Overname Robeco door het Japanse Orix. De vermogensbeheerder Robeco wordt overgenomen door het Japanse Orix, zo werd dinsdag bekendgemaakt. Met de overname is 1,94 miljard euro gemoeid.

Orix krijgt met de overname een belang van 90% in Robeco. Dit behelst zo’n 4 miljoen aandelen. De Rabobank behoudt op deze wijze 9,99% in Robeco en wordt tevens aandeelhouder in Orix. De bankactiviteiten worden ondergebracht bij Rabobank. Het kan nog 4 a 5 maanden duren voordat Orix alle toestemmingen heeft van de betreffende toezichthouders. De autoriteiten van Nederland, Dubai, Frankrijk, India, Luxemburg, Hongkong, Zwitserland en de Verenigde Staten moeten in ieder geval toestemming geven.

De Vermogensbeheerder Robeco werd in 1929 opgericht. Het bedrijft zetelt in Rotterdam en heeft zo’n 189 miljard euro beheerd vermogen. Robeco biedt aan meer dan 1600 medewerkers in 14 verschillende landen werkgelegenheid. De Rabobank gebruikt de verkoop van de vermogensbeheerder om zijn eigen vermogen te versterken. Robeco stond al een tijdje te koop.

Roderick Munsters blijft aan als topman van Robeco. Topman van de Rabobank de heer Moerland spreekt van “de start van een nieuw begin” voor Robeco. De Vermogensbeheerder kan onder de vleugels van Orix zich verder ontwikkelen, aldus Moerland.

Rabobank heeft besloten Robeco aan ORIX te verkopen, omdat verwacht wordt dat dit de groeivooruitzichten van Robeco zal vergroten. Robeco is tot nu toe de meest significante strategische acquisitie van ORIX en zal het belangrijkste platform worden voor toekomstige wereldwijde groeiambities van ORIX op het gebied van vermogensbeheer. Robeco zal de dienstverlening aan haar klanten blijven verlenen onder de bestaande merknamen.

Yoshihiko Miyauchi, CEO van ORIX Group: “Robeco is een internationale organisatie met een uitstekend merk en een voortreffelijk management, in alle opzichten goed gediversifieerd, zoals in haar productassortiment, klantenkring, portefeuille en regionale spreiding. Het management team heeft de afgelopen jaren uitmuntende resultaten laten zien en wij zijn ervan overtuigd dat zij deze trend zullen voortzetten.”

 

Bron: Persbericht Rabobank, 19-02-2013


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon