Petercam wordt Nobel Vermogensbeheer

Petercam wordt Nobel Vermogensbeheer

12 december 2012

Petercam wordt Nobel Vermogensbeheer: Het management van Petercam Nederland N.V. en haar aandeelhouder Petercam S.A. hebben definitieve overeenstemming bereikt over de verkoop van alle aandelen van Petercam Nederland N.V. aan de huidige directie en zet de activiteiten voort onder de naam Nobel Vermogensbeheer. De DNB heeft haar goedkeuring gegeven aan deze overname.  Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Het Belgische Petercam besloot vorig jaar de activiteiten vooral te concentreren op België, Luxemburg en Zwitserland.

Voor Arnout van den Berk, Bart Tishauser en Suzanne Band was dit reden voor een management buy-out. Volgens Tishauser is de onderneming in principe hetzelfde gebleven, alleen wordt er nu vooral gekeken naar het vermogensbeheer. Onder het oude Petercam in Nederland werd ook nog gewerkt aan effectenmakelaardij en bedrijfsfinanciering.

De naam Nobel Vermogensbeheer sluit aan binnen de huidige tijdsgeest waarbij bescheidenheid, integriteit, volharding, bekwaamheid en moed de basis vormen van onze dienstverlening”, aldus algemeen directeur Bart Tishauser.

Nobel Vermogensbeeher beheer met 10 medewerkers 250 miljoen euro en richt zich op vermogensbeheer en beleggingsadvies voor particulieren, stichtingen en verenigingen.

 

Bron: Persbericht, 30-03-2012


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon