Rabo Rendemix: gratis uitstappen tot 1 augustus

Rabo Rendemix: gratis uitstappen tot 1 augustus

16 juni 2015

Al eerder schreven wij over de tariefsverhoging van Rabo Rendemix, het online vermogensbeheer product van de Rabobank, dat vergelijkbaar is met Robeco One of Evi (Van Lanschot) . De VEB had al eerder bezwaar gemaakt tegen de aanzienlijke kostenverhoging en vroeg Rabobank hiervan af te zien. Dit gaat niet gebeuren, maar klanten die hun vermogen al hadden gestoken in Rendemix kunnen kosteloos uitstappen tot 1 augustus.

Met Rabo Rendemix kan op een eenvoudige wijze worden belegd in de mixfondsen van BlackRock. De kosten hiervan worden niet verhoogd. De kosten van de basis dienstverlening van de Rabobank gaan wel omhoog van 0,12% naar 0,50% voor de eerste € 200.000, – De Rabobank geeft als oorzaak van de kostenverhoging dat zij Rendemix niet kostendekkend kreeg vanwege de toestroom van relatief grote vermogens terwijl Rendemix een oplossing zou zijn voor relatief kleine beleggers. Ook zou dit de doorontwikkeling van het product in de weg staan.

Al eerder integreerde Rabobank dochter Schretlen, de meer dan 100 jaar oude vermogensbeheertak van de bank. Ook hier lijken klanten nu een keuze te moeten maken in welke dienstverlening van de Rabobank men verder wil. Het lijkt dus een onrustige zomer te worden bij de Rabobank.

Bron: Diverse Media , 16 juni 2018


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon