SNS Securities definitief overgenomen door NIBC Bank

SNS Securities definitief overgenomen door NIBC Bank

01 juli 2016

SNS Securities, de effectenafdeling van de genationaliseerde bank SNS, komt definitief in handen van de Haagse NIBC. De overname heeft groen licht gekregen van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). 

Dat maakten beide partijen maandagochtend bekend middels een persbericht. SNS Securities gaat vanaf 1 juli verder onder de naam NIBC Markets. De overname werd vorig jaar al aangekondigd, maar moest nog worden goedgekeurd door de toezichthouders.

Een overnamesom werd niet vermeld. Wel is duidelijk dat SNS Bank een boekverlies lijdt op de verkoop, maar past de verkoop in de nieuwe strategie van de SNS Bank. De genationaliseerde bank wil zich vooral gaan toeleggen op hypotheken en betaal- en spaarproducten voor particulieren.

`Bijdragen aan groei NIBC`

Topman Paulus de Wilt van NIBC verwacht veel van de overname van SNS Securities. ”Beide organisaties sluiten qua omvang en markten zeer goed op elkaar aan, wat direct zal bijdragen aan de groei van NIBC. Wij heten onze 96 nieuwe collega’s in Amsterdam dan ook van harte welkom”, zei hij. SNS Securities biedt nu al  diensten aan voor individuele vermogensbeheerders en adviseurs.

Rob ten Heggeler, Chief Client Officer bij NIBC, zegt in het bericht dat de Haagse bank haar klanten dankzij de overname ook kan bedienen met beursgangen en de uitgifte van obligaties.

Topman van NIBC Markets wordt Dirk Jan van der Hoeden, nu ceo van SNS Securities. Jos Buijsman, eveneens afkomstig van SNS Securities, wordt financieel directeur, NIBC’er Eloy Cosijn wordt chief risk officer.

 

Bron: Persbericht SNS/NIBC , 20 juni 2018


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon