Spaarrente historisch laag

Spaarrente historisch laag

25 maart 2015

Volgens onderzoeksbureau Moneyview sparen gefortuneerde Nederlanders sinds vorige week officieel achteruit. De gemiddelde spaarrente is voor het eerst beland op een historisch laag niveau van 1,18%. Door de vermogensrendementsheffing van 1,2% op jaarbasis is dit al niet interessant en daar komt nog eens de inflatie bovenop. Al is die op moment gelukkig niet al te hoog: 0,1%.

Afgelopen donderdag verlaagde de Rabobank haar spaarrente naar 0,9%. Andere banken verlagen ook hun spaarrentes en gezien het beleid van de ECB is de verwachting dat de rente alleen nog maar verder zal dalen. De oorzaak van deze lage rentes is natuurlijk het programma van de ECB waardoor banken bijna gratis geld kunnen lenen bij de Europese Centrale Bank.
Er wordt al tijden gesproken over het aanpassen van de vermogensbelasting zoals hij nu  is . Volgens het Centraal Plan Bureau levert het plan om belastingen op daadwerkelijke rendementen te heffen minder op dan het huidige stelsel.

Wanneer de verwachting van Deutsche Bank uit komt en banken negatieve rentes gaan hanteren zullen veel spaarders andere oplossingen voor hun vermogen moeten zoeken.

Benieuwd wat het alternatief voor sparen is? Vraag hier een voorstel aan.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon