Staalbankiers stuurt 20% van de klanten afscheidsbrief

Staalbankiers stuurt 20% van de klanten afscheidsbrief

18 september 2015

Staalbankiers stopt als bank voor vermogende Nederlanders en gaat verder als vermogensbeheerder. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag. Volgens de krant is het verkopen van hypotheken in Zwitserse franken op een strop uitgelopen voor zowel Staalbankiers als de cliënten.

De problemen voor de cliënten begonnen toen de Zwitserse franc werd losgekoppeld van de euro.  De zwitserse franc begon te stijgen en de omgerekende hypotheekschuld steeg. Veel klanten kampen met enorme verliezen en ook Staalbankiers maakte een fors verlies.

Staal Bankiers heeft forse maatregelen genomen. De hypotheken zijn ondergebracht bij moederbedrijf Achmea, het aantal fulltime medewerkers wordt gereduceerd tot circa 80 en alleen de dienst vermogensbeheer wordt voortgezet Ook ontvingen 1000 klanten van de in totaal 5000 klanten een afscheidsbrief. Van beleggers onder een half miljoen  wil de bank afscheid nemen. Volgens moederbedrijf Achmea verdient Staal niet voldoende aan klanten die ook actief (willen) beleggen en handelen.

Bron: Diverse Media , 18 september 2015


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon