Staalbankiers wordt geïntroduceerd bij private banking klanten GE Artesia Bank

Staalbankiers wordt geïntroduceerd bij private banking klanten GE Artesia Bank

09 februari 2013

Private bank Staalbankiers heeft overeenstemming bereikt met GE Artesia Bank over de introductie van private banking klanten van GE Artesia Bank – die dat wensen – bij Staalbankiers. Aanleiding hiervoor is de strategische heroriëntatie van GE Artesia Bank en de daaruit voortvloeiende keuze zich uit de private banking dienstverlening terug te trekken. Staalbankiers zal in de komende periode een begin maken met het kennismaken met klanten van GE Artesia Bank en streeft ernaar in de eerste helft van 2013 alle klanten te hebben benaderd.

Steven Prins, directievoorzitter van GE Artesia Bank: Wij hebben besloten ons te heroriënteren op handels- en werkkapitaalfinanciering. Deze wijziging brengt met zich mee dat we ons zullen terugtrekken uit de Private Banking markt. Wij denken dat Staalbankiers een goed alternatief voor een aantal van onze private banking klanten kan zijn en zullen  met instemming van de klant  hen introduceren bij Staalbankiers. GE Artesia Bank is een Nederlandse handelsbank en onderdeel van GE Capital Group.

Private bank Staalbankiers is opgericht in 1916 en is een 100% dochter van Achmea. De kernactiviteit van Staalbankiers is beleggingsadvies & vermogensbeheer. Staalbankiers richt zich op vermogende particulieren en kleinere en middelgrote instellingen.

Markt vermogensbeheer in beweging

Volgens De Beleggingsassistent is dit nog maar het begin van een bredere consolidatie in de vermogensbeheer- of private banking sector. “Grotere banken zijn zich aan het heroriënteren op strategisch vlak en richten zich steeds vaker op hun kernactiviteiten en zetten hun vermogensbeheerafdeling in de verkoop. Ook dalende (toekomstige) inkomsten door het wegvallen van kickback-vergoedingen op beleggingsfondsen en effectentransacties zet de markt in beweging.  Kleinere zelfstandige vermogensbeheerders zoeken naar schaalgrote omdat de marges afnemen en de kosten gelijk blijven, dit is niet vol te houden, ze zoeken elkaar nu op.”

Advies Beleggingsassistent

Het is duidelijk geen overname door Staalbankiers, maar het betreft een aanbeveling van Artesia om naar Staalbankiers  over te gaan. Ook hebben we begrepen dat de werknemers niet naar Staalbankiers vertrekken. Ons advies luidt dan ook; heroverweeg op dit moment alle mogelijkheden.  Nederland telt ongeveer 150 vermogensbeheerders en dat biedt u als belegger voldoende keuze. Afhankelijk van uw doelstelling, wensen en eisen zal De Beleggingsassistent voor u de juiste vermogensbeheerder selecteren. 

Vraag nu de Quickscan Vermogensbeheer aan.

Bron: Persbericht Staalbankiers, 09-02-2013


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon