Theodoor Gilissen neemt Insinger de Beaufort over

Theodoor Gilissen neemt Insinger de Beaufort over

28 april 2016

KBL European Private Bankers, de Luxemburgse groep van vermogensbanken die vorig jaar door KBC Groep verkocht werd aan Precision Capital uit Qatar, maakte vandaag bekend dat ze een voorlopige overeenkomst hebben bereikt met BNP Paribas over de overname van Insinger de Beaufort. Het overnamebedrag voor een van de oudste private banken van Nederland wordt in de markt geschat op een waarde van circa 165 miljoen. Voor de overname is nog goedkeuring nodig van de Nederlandse toezichthouders AFM en DNB.

Na de overname zullen de twee partijen `als gelijken fuseren` zo maakte KBL bekend. Er ontstaat op deze wijze een van de sterkste private banking spelers op de Nederlandse markt, maar die ondanks haar compacte omvang de menselijke maat als belangrijk uitgangspunt blijft behouden`. Bij Insinger de Beaufort werken ca. 230 mensen en het beheerd vermogen is zo´n 10,5 miljard. Theodoor Gilissen is met ca. 200 medewerkers en 9,5 miljard beheerd vermogen iets kleiner. De fusiepartij zal zich richten op private banking, institutionele klanten en als depotbank voor zelfstandige vermogensbeheerders.

Met deze overname lijkt het startschot gegeven voor een verdere consolidatie in de markt van private banks en vermogensbeheerders. Deze was al eerder verwacht, maar het lijkt erop dat het samen gaan van voornamelijk kleinere vermogensbeheerders stuk loopt op verschillen in inzicht over het te voeren beleggingsbeleid.

Insinger de Beaufort stond in de etalage, nadat BNP Paribas bekend had gemaakt het belang niet te verhogen maar zelfs te verlagen in 2014. Hiermee werd in de markt duidelijk dat het gesloten verbond tussen BNP en Insinger de Beaufort geen gelukkige was. Naast deze grote overname is ook bekend dat het 30% belang van Delta Lloyd in Van Lanschot te koop is.

Bron: Persbericht TGB/IdB , 12 april 2016


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon