Van Lanschot Bankiers wil kleinere klanten afstoten

Van Lanschot Bankiers wil kleinere klanten afstoten

12 december 2012

Van Lanschot Bankiers wil zich gaan focussen op familiebedrijven met een omzet van tenminste 5 miljoen euro. Klanten die hieraan niet kunnen voldoen moeten op zoek naar een andere partij.

Dit nieuws is bekend geworden nadat een brief van Van Lanschot aan klanten werd doorgestuurd naar diverse media.

In de brief schrijft Van Lanschot: “Volgens onze informatie sluit uw profiel niet aan op onze zakelijke doelgroep. Met het oog op het beëindigen van de dienstverlening aan niet tot de doelgroep behorende relaties adviseren wij u om uw bankzaken buiten Van Lanschot onder te brengen.”

Volgens omroep brabant gaat het om beleid wat al in 2008 is ingezet en worden er geen bestaande kredieten opgezegd. Van Lanschot wil vanwege de crisis efficienter werken en daarom de doelgroep aanscherpen. Eerder gaf Floris Deckers tijdens een presentatie van bedrijfscijfers aan dat “kleine klanten relatief veel tijd kosten’.

Van Lanschot heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1737, toen Cornelis van Lanschot een handelshuis begon in ‘s-Hertogenbosch. De bank richt zich van oudsher op drie doelgroepen: vermogende particulieren, middelgrote (familie)bedrijven en institutionele beleggers.   Van Lanschot  is sinds 1999 genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Sinds maart 2009 is Van Lanschot  opgenomen bij de lokale fondsen.

Bron: AD, FTM, 14-11-2012


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon