Vermogensbeheer België: Fusie  Bank Degroof & Petercam

Vermogensbeheer België: Fusie Bank Degroof & Petercam

30 januari 2015

Vermogensbeheer België : Bank Degroof en Petercam hebben op maandag 19 januari 2015 een intentieverklaring ondertekend met het oog op een fusie. Uiteindelijk zullen verdere gesprekken moeten leiden tot een akkoord. Beide bedrijven beschikken over een lange historie van solide en stabiele aandeelhouders en kennen dezelfde waarden als het gaat om klantenservice, onafhankelijkheid en duurzame resultaten.

Gezamenlijk hebben Bank Degroof en Petercam een beheerd vermogen van bijna 47 miljard euro. Daarmee zijn ze een serieuze speler in België. Naast haar activiteiten in België zal de nieuwe groep ook over de landsgrenzen sterk actief zijn in onder meer Frankrijk en Luxemburg.

Het geheel van activiteiten van de nieuwe groep zullen worden geleid door een group executive committee bestaande uit zeven leden. Dit zal functioneren als centraal bestuursorgaan en zal de uiteindelijke verantwoordelijkheid dragen t.o.v. de raad van bestuur.

De nieuwe groep zal zich in eerste instantie voornamelijk richten op de complementariteit van diensten en expertise om haar leiderspositie verder te versterken en de Europese ambities waar te maken.

 

Bron: Persbericht Degroof/Petercam, 30-01-2015


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon