Zweedse Handelsbanken neemt Optimix over

Zweedse Handelsbanken neemt Optimix over

28 april 2016

Optimix, een van de grotere onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland, komt in handen van de Zweedse bank Handelsbanken. De Zweedse bank beschouwt Nederland als een van haar zes thuismarkten en heeft 23 kantoren in ons land. Financiële details werden niet bekend gemaakt. De overname moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders AFM en DNB.

Optimix, nu nog in handen van de partners van het bedrijf, was eerder grotendeels  handen van de Friesland bank. Eind 2012 kochten de partners van Optimix de aandelen terug van de Friesland bank, die vanwege liquiditeitsproblemen als was overgenomen door de Rabobank. Optimix zal als partij zelfstandig blijven opereren, maar kan nu door de overname de klanten van Handelsbanken bedienen met de dienst vermogensbeheer.

Het Zweedse Handelsbanken is sinds 2002 actief in Nederland. Zij heeft als doel een full servicebank te worden in Nederland. De enige dienstverlening die nog ontbrak was vermogensbeheer. ´met deze overname hebben we ons productaanbod compleet´ aldus CEO Mikael SØrensen. Eerder kocht de bank al een vermogensbeheerder in de UK, Heartwood Wealth Group.

Enkele weken geleden werd al bekend dat Theodoor Gilissen de oude bank Insinger de Beaufort wil overnemen van BNP Paribas. Eerder kocht de Belgische bank Delen al Oyens en Van Eeghen en fuseerden een aantal kleine vermogensbeheerders. Met deze overname lijkt de markt van vermogensbeheer verder te consolideren.

Bron: Persbericht Handelsbanken/Optimix , 20 april 2016


< Terug naar nieuwsoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon