foto6-200px

BeSmart factsheet april 2024

12 mei 2024

April 2024

Deze maand zijn de aandelenmarkten licht gecorrigeerd. Dat betekent nog niet dat de stijgende trend (die sinds november is gestart) nu ten einde is. Het merendeel van de analisten zijn nog altijd positief over de economische vooruitzichten voor de komende periode.

De Amerikaanse economie laat inmiddels drie achtereenvolgende maanden een hoger dan verwachte inflatie zien. Deze tegenvallers zorgden voor een hogere rente in de VS. De verwachting dat de rente door de FED in juni zal worden verlaagd is inmiddels al aangepast naar een later moment in deze zomer. Wel wordt een lagere inflatie verwacht omdat vooral de loongroei en huisvestingskosten beiden een dalende trend laten zien.

Open een rekening

 

Europa zit in een ander vaarwater. De economische groei blijft duidelijk achter bij die van de VS en de inflatie daalt hier wel verder. Recentelijk sorteerde de ECB voor op een eerste renteverlaging in juni en de algehele verwachting is dat deze renteverlaging er daadwerkelijk gaat komen. Renteverlagingen zijn positief voor zowel obligaties (hogere koersen) als aandelen (stijging economische groei door toename investeringen).

Wel blijven de opkomende markten kwetsbaar en zijn de ontwikkelingen in het Midden-Oosten zorgwekkend, al hebben deze tot nu toe geen verstorend effect gehad op de algehele marktomstandigheden. Al met al is de economische situatie en de nabije toekomst nog altijd positief met rentedalingen in het vooruitzicht.

BeSmart factsheet april 2024

 


< Terug naar publicatieoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon