foto6-200px

BeSmart factsheet mei 2024

06 juni 2024

Mei 2024

De AEX steeg in de maand mei met 3% en sloot boven de 900 punten. Ook in Amerika werd er succes geboekt. Daar sloot de Dow Jones Industrial Average voor het eerst in zijn 128-jarige geschiedenis boven de 40.000 punten. Nog maar ruim 3 jaar geleden werd de grens van 30.000 punten beslecht.

Inmiddels is duidelijk dat de Amerikaanse economie zo sterk is dat de hoge inflatie moeilijk te temmen is. De meest recente inflatiecijfers wijzen op een tergend langzame daling. De tegenvaller van een uitstel op de renteverlaging is inmiddels in de koersen verwerkt, terwijl de bedrijvigheid op stoom blijft.

Open een rekening

 

In Europa ziet de economie er minder goed uit dan die aan de andere kant van de plas. Hoewel de inflatie licht aan het oplopen is en de gasprijs in 2024 zijn hoogste prijs dit jaar aangetikt, verkeert de economie in Europa in een staat waarbij een renteverlaging meer dan welkom is. De markten maken zich klaar voor een renteverlaging.

De verschillen tussen Europa en de VS blijven redelijk groot. Europa worstelt en in Amerika blijkt de economie robuust. In Europa wordt nu al ingegrepen met een hoogstwaarschijnlijke eerste renteverlaging in juni en in Amerika volgt de eerste renteverlaging zeer waarschijnlijk na de zomer. Een prima vooruitzicht voor de winstcijfers.

PS: sinds het moment van schrijven van dit artikel is de rente inmiddels verlaagd in de EU. (red.)

BeSmart factsheet mei 2024


< Terug naar publicatieoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon