Gouden Handdruk beleggen, wat zijn de mogelijkheden?

Gouden Handdruk beleggen, wat zijn de mogelijkheden?

11 december 2012

Ontvangt u een Gouden Handdruk of ontslagvergoeding? Dan staat u voor een aantal keuzes. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in een keer af te rekenen met de fiscus. Andere mogelijkheden zijn om het vermogen onder te brengen bij een verzekeraar of in een eigen (Stamrecht) BV. Gouden Handdruk beleggen? Wat zijn de mogelijkheden.

Wanneer u het vermogen in een BV onderbrengt en besluit er mee te gaan beleggen dan kunt u het vermogen in eigen beheer nemen of het beheer uitbesteden aan een bank of vermogensbeheerder.

# Let op: Belangrijk om te weten is dat wanneer u het vermogen in eigen beheer neemt de fiscus u kan aanspreken op wanbeleid wanneer het vermogen door de risico’s van beleggen (sterk) in waarde daalt. De fiscus kan u dan aanspreken op het nemen van te grote risico’s.

Wanneer u het beheer van het vermogen uitbesteedt aan een bank of vermogensbeheerder, dan draagt u ook de verantwoordelijkheid over. In feite maakt u een statement dat u het vermogen bewust niet in eigen beheer neemt, maar overlaat aan een specialist. Zodoende kan de fiscus u nooit aanspreken op wanbeleid.

Niet iedere vermogensbeheerder heeft een toegevoegde waarde voor iedere belegger. Het is daarom van belang om de verschillende vermogensbeheerders op uiteenlopende gebieden eens goed met elkaar te vergelijken. Wat is het beleggingsbeleid? Op welke manier wordt de vergoeding in rekening gebracht? Is er sprake van de zogenoemde retourprovisie? Op al deze vragen heeft De Beleggingsassistent een passend antwoord!

De Beleggingsassistent is een onafhankelijk vermogensbegeleider voor particuliere beleggers, ondernemers en stichtingen. Door gebruik te maken van onze diensten profiteert u van ons professionele netwerk en kennis over de markt van vermogensbeheer. Wij bieden u een helpende hand bij het optimaliseren van het beheer van uw vermogen.

De Beleggingsassistent werkt uitsluitend met vermogensbeheerders die aan strenge selectiecriteria voldoen. Op deze manier bent u er van verzekerd dat uw Gouden Handdruk in goede handen komt.

 

Bron: DE BELEGGINGSASSISTENT, 10 januari 2010


< Terug naar publicatieoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon