Ontslagvergoeding beleggen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontslagvergoeding beleggen, wat zijn de mogelijkheden?

11 december 2012

Als u een ontslagvergoeding heeft ontvangen staat u voor een aantal belangrijke beslissingen. Hoe gaat u deze ontslagvergoeding besteden? Uw ontslagvergoeding beleggen? En waar gaat u deze dan onderbrengen?

U kunt er voor kiezen om in een keer af te rekenen met de fiscus. Andere mogelijkheden zijn om het vermogen onder te brengen bij een verzekeraar of in een eigen BV af te storten om zo het vermogen nog te laten aangroeien of gespreid te laten uitkeren. Maar wat levert het u op? Wegen de baten wel op tegen de kosten?

Ontslagvergoeding beleggen

U kunt er voor kiezen om met uw ontslagvergoeding te gaan beleggen als u het geld niet direct nodig heeft. Maar wellicht ontbreekt het u aan tijd en kennis om dit goed te doen. Besteedt het beheer van uw ontslagvergoeding dan uit aan een vermogensbeheerder of private bank. Maar sluit de dienstverlening van de vermogensbeheerder wel aan bij uw wensen, eisen en doelstellingen?

Niet iedere vermogensbeheerder heeft een toegevoegde waarde voor iedere belegger. Het is daarom van belang om de verschillende vermogensbeheerders op uiteenlopende gebieden eens goed met elkaar te vergelijken. Wat is het beleggingsbeleid? Op welke manier wordt de vergoeding in rekening gebracht? Is er sprake van de zogenoemde retourprovisie? Op al deze vragen heeft De Beleggingsassistent een passend antwoord!

De Beleggingsassistent is een onafhankelijk vermogensbegeleider voor particuliere beleggers, ondernemers en stichtingen. Door gebruik te maken van onze diensten profiteert u van ons professionele netwerk en kennis over de markt van vermogensbeheer. Wij bieden u een helpende hand bij het optimaliseren van het beheer van uw vermogen.

De Beleggingsassistent werkt uitsluitend met vermogensbeheerders die aan strenge selectiecriteria voldoen. Op deze manier bent u er van verzekerd dat uw ontslagvergoeding in goede handen komt.

Bron: DE BELEGGINGSASSISTENT, 10 januari 2010


< Terug naar publicatieoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon