Bentwoud boom

Voor iedere nieuwe duurzame belegger planten wij een boom

28 januari 2020

Een boom voor iedere nieuwe belegger
BeSmart zal voor iedere nieuwe belegger die belegt in een duurzame effectenportefeuille een boom planten. Hiervoor is BeSmart een samenwerking aangegaan met het Nederlandse stichting Trees for All. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Het is hun missie om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te beschermen en te herstellen. Dit doen zij via duurzame bosprojecten.

“Als duurzame vermogensbeheerder dragen wij graag ons steentje bij en zullen we voor iedere nieuwe belegger in ons duurzame mandaat een boom laten planten ” aldus partner Ralf op de Weegh. “Dit is uiteraard als een druppel op gloeiende plaat, maar past goed bij de uitspraak; verbeter de wereld begin bij jezelf. We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor tal van andere bedrijven die hopelijk volgen. Het planten van bomen wordt beschouwd als een van de meest effectieve oplossingen tegen het klimaatprobleem”

Ontbossing
Vanwege commerciële landbouw, veeteelt en door grote bosbranden verdwijnen er ieder jaar steeds meer bomen op de aarde. Volgens het WWF is bijna de helft van de oorspronkelijke bossen verdwenen. Uiteraard is het belangrijk dat we de uitstoot van broeikasgassen verminderen, maar we kunnen ook de uitstoot ‘opruimen’ door veel (heel veel!) bomen te planten. Bomen houden bijvoorbeeld CO2 vast, vangen fijnstof op en gaan erosie van de grond tegen. Daarnaast zorgt het voor een beter leefklimaat en het in stand houden van het ecosysteem. Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering.

Trees for All
Stichting Trees for All is opgericht in 1999. Trees for All is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Dankzij alle donateurs kunnen ze jaarlijks tientallen hectares bos aanplanten in Nederland en het buitenland. Ook beschermen ze bestaande bossen en dragen ze bij aan verbeterde leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden.

Duurzaam beleggen bij BeSmart
Wanneer u kiest voor duurzaam vermogensbeheer bij BeSmart kiest u voor een betere, duurzame wereld maar tegelijkertijd ook voor een goed rendement. Afhankelijk van uw uitgangspunten en risicohouding beheren wij voor u een optimale effectenportefeuille in duurzame ETF’s. Op deze manier belegt u breed gespreid, tegen lage kosten in de meest duurzame bedrijven ter wereld.

BeSmart beheert duurzame portefeuilles vanaf €100.000, -. Ook bieden wij pensioenrekeningen (fiscaal vriendelijk extra pensioen opbouwen) aan vanaf een lager instapniveau. Informeer naar de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over Duurzaam beleggen? Klik hier
of
Download ons E-Book  : “6 misvattingen over duurzaam beleggen ontrafeld


< Terug naar publicatieoverzicht

Doelstelling

Belegbaar vermogen

Horizon