RonalddG3 (002)

Pensioen en… een nieuwe situatie!

Bij een nieuwe baan is het verstandig om ook je pensioen tegen het licht te houden. Hoe moet je je pensioen meenemen of wanneer is er sprake van een goede pensioenregeling? En stel dat bij je nieuwe werkgever er helemaal geen pensioen wordt opgebouwd? Of veel minder dan voorheen.

Om geen pensioengat te laten ontstaan of je pensioengat te verkleinen kom je zelf in actie om geld opzij te zetten voor je spaarpot voor later. Kies bijvoorbeeld voor een lijfrenteproduct (box 1).

Open een rekening

Omdat de overheid het belangrijk vindt om te investeren in je oude dag, zijn er fiscale voordelen mogelijk tot soms wel meer dan 50% van het ingelegde bedrag. Je geld staat op deze manier wel vast tot je AOW-leeftijd (kan eventueel wel eerder).

Daarnaast kun je uiteraard ook in box 3 zelf sparen of beleggen. Hierbij heb je niet de fiscale voordelen, maar heb je wel altijd de beschikking over je investeringen.

Open een rekening

Ga je aan de slag als ZZP’er, dan wordt je geacht zelf je pensioen op te bouwen. Om ook op je oude dag financieel te kunnen blijven genieten zijn er voldoende mogelijkheden om je spaarpot voor later goed op te bouwen.

Ook bij bijvoorbeeld het stichten van een gezin, een echtscheiding en bij overlijden zijn er mogelijk consequenties voor het pensioen. Wees hier alert op en zorg ervoor dat veranderende omstandigheden weinig tot geen negatieve gevolgen hebben voor de oude dag.

Kom in actie! Ook wanneer je voldoende pensioen opbouwt, is het natuurlijk altijd een prettige gedachte om daarnaast te zorgen voor extra financiële rust.

Neem daarom contact op via BeSmart of bel ons op 020 – 760 8232.


< Terug naar artikel overzicht